خانه
عناوین مطالب
تماس با من
گلچین اخبار ایران و جهان
آخرین خبرها و مقالات
گلچین اخبار ایران و جهان
آخرین خبرها و مقالات
پیوندها
صوت القرآن
فروشگاه طوبی
سلام شمال
دکتر حسن روحانی
وبلاگ دکتر حسن روحانی
شمال نیوز
شمال نیوز
سال دولت و ملت ، همدلی و همزبانی
سال دولت و ملت ، همدلی و همزبانی
قربانعلی شاعری
قربانعلی شاعری
نمایشگاه مجازی قرآن کریم
نمایشگاه مجازی قرآن کریم
دستهها
اخبار و مقالات سیاسی
7
اخبار و مقالات اجتماعی
6
اخبار و مقالات فرهنگی
6
اخبار و مقالات هنری
6
اخبار و مقالات فناوری اطلاعات
6
اخبار و مقالات اقتصادی
6
اخبار و مقالات علمی
6
اخبار و مقالات حوادث
6
اخبار و مقالات آموزشی
5
اخبار و مقالات ورزشی
5
جدیدترین یادداشتها
همه
اخبار شمال
اخبار جدید
اخبار روز
اخبار گلستان
اخبار گیلان
اخبار مازندران
اخبار جدید آموزشی
اخبار شمال
اخبار شمال
اخبار ایران و شمال
اخبار ایران و شمال
اخبار شمال
اخبار شمال کشور
اخبار شمال
اخبار شمال
بایگانی
مرداد 1394
1
تیر 1394
1
اردیبهشت 1394
7
فروردین 1394
3
اسفند 1393
2
بهمن 1393
3
دی 1393
18
آذر 1393
17
آبان 1393
9
مهر 1393
2
شهریور 1393
2
مرداد 1393
4
تیر 1393
1
خرداد 1393
2
اردیبهشت 1393
4
فروردین 1393
2
اسفند 1392
1
بهمن 1392
2
دی 1392
1
آذر 1392
3
آبان 1392
4
مهر 1392
1
شهریور 1392
2
مرداد 1392
5
تیر 1392
4
خرداد 1392
10
اردیبهشت 1392
16
فروردین 1392
6
اسفند 1391
2
بهمن 1391
7
دی 1391
6
آذر 1391
5
آبان 1391
15
مهر 1391
16
شهریور 1391
15
مرداد 1391
18
تیر 1391
25
خرداد 1391
20
اردیبهشت 1391
7
فروردین 1391
9
اسفند 1390
16
بهمن 1390
1
آبان 1390
4
شهریور 1390
3
مرداد 1390
3
تیر 1390
7
خرداد 1390
11
اردیبهشت 1390
14
فروردین 1390
1
اسفند 1389
13
بهمن 1389
27
دی 1389
31
آذر 1389
7
دی 1388
20
شهریور 1388
20
فروردین 1388
10
دی 1387
9
آبان 1387
19
مهر 1387
10
شهریور 1387
32
آمار : 109110 بازدید
Powered by Blogsky
مقالات ، اشعار و مطالب عاشورایی ویژه محرم قسمت اول
اصلاح طلبی در نهضت حسینی
کلمه اصلاحات نه تنها به عنوان واژه بلکه معنی و زیرساخت هستی و نظام آفرینش، حیات فردی و اجتماعی انسان و نیز یک فرآیند نظاممند در نظام تکوین و تشریع میباشد. لذا اصلاحات را نمیتوان مربوط به مرحلهای و مقطعی خاص دانست. یعنی همانطور که در گذشته و حال واقع شده و وجود داشته، در آینده نیز چنان خواهد بود. اگر چه در یک دورانی حساسیتهای مضاعف و بیشتری برای آن حاصل میشود. اصلاحات عبارت است از: یک فرآیند و جریان تغییر دهنده فراگیر که تمامی شؤون حیات انسانی را در برگرفته و پوشش می دهد و از این رو نمیشود اصلاحات را به بخشی از حیات و شؤون آن اختصاص داد و چنین اختصاصی هم خلاف هویت و کارکرد اصلاحات است و هم یک نوع تحمیل تنگناهایی برای چنین جریانی را به دنبال دارد.
تواضع امام حسین(ع)
ابن اثیر در کتاب اسد الغابه مىنویسد: «کان الحسین رضىاللهعنه فاضلا کثیر الصوم و الصلوه و الحج و الصدقه و افعال الخیر جمیعها (1)» حسین(ع) بسیار روزه مىگرفت و نماز مىگذارد و به حج مىرفت و صدقه مىداد و همهى کارهاى پسندیده را انجام مىداد . شخصیت حسین بن على(ع) آنچنان بلند و دور از دسترس و پر شکوه بود که وقتى با برادرش امام مجتبى (ع) ، پیاده به کعبه مىرفتند ، همهى بزرگان و شخصیتهاى اسلامى به احترامشان از مرکب پیاده شده ، همراه آنان راه پیمودند. (2)
«عاشورا» یک متن عاشقانه
مرگی که در عرفان به «موتوا قبل ان تموتوا» تعبیر شده است: «بمیرید بمیرد در این عشق بمیرد در این عشق چو مردید همه روح پذیرید بمیرید بمیرید کز این مرگ مترسید کز این مرگ برآیید سماوات بگیرید » (دیوان شمس)
عزت حسینی در فرهنگ عاشورا
مفهوم عزت به گفته راغب اصفهانی در کتاب وزین « مفردات القرآن » به معنای آن حالتی است که انسان را مستحکم و شکستناپذیر می سازد و نمی گذارد آدمی در پیچ و خم زندگی، مقهور عوامل درونی و بیرونی شده و شکست بخورد. به همین جهت، زمین صفت و سختی که نفوذ پذیر است « ارض عزاز » می گویند و به چیزی که وجودش کمیاب باشد، « عزیز الوجود » می گویند. مثلا به گوشت نایابی که نمی توان به آن دست یافت « تعزز اللحم » می گویند و نیز به کسی که پرصلابت است و هرگز مقهور کسی نمی شود « عزیز » می گویند.
سیره قرآنی امام حسین(ع)
امام حسین علیه السلام گوهر تابناک و چراغ درخشانی است که هماره بر تارک تاریخ درخشیده و خواهد درخشید. طالبان هدایت و انسانهای خسته از ظلم و تبعیض و ذلت و ستیزه، نامردمی و ناجوانمردی را به حق رهنمون ساخته و بیدار نموده است. عنصر جاودانهای که به یقین رمز ماندگاریاش را در الهی بودنش باید جست. سیره ارجمندش را در قرآن باید نگریست تا به حقیقتش یا شمهای از حقیقتش دست یافت. امام حسین علیه السلام نه تنها شاگرد مکتب قرآن که عدل و شریک قرآن است از این روست که در فرازی از زیارتنامه شریفش میخوانیم: «السَّلامُ عَلَیکَ یا شریکَ القُران؛(1) سلام بر تو ای شریک قرآن» و در حدیث «ثقلین» نیز همدوشی امام(ع) به عنوان قرآن ناطق و قرآن به عنوان امام صامت گردیده است.
جوانان و نوجوانان در کربلا
امام رضا ( علیهالسلام) به «ریان ابن شبیب» فرمود: «ای پسر شبیب! هجده نفر از ما بنیهاشم در کربلا شهید شدند که در روی زمین نظیر نداشتند. این هجده نفر به استثنای فرمانده لایق و پیشوای عالیقدر خود امام حسین (علیهالسلام) که پنجاه وهفتساله بود، همه جوان بودند؛ جوانان سی و پنجساله و کمتر تا نوجوانان دوازده ساله و ده ساله! سایر جانبازان کربلا نیز اکثرا نسل جوان بودند. در حقیقت میتوان گفت اکثریت فداکاران قهرمان کربلا را جوانان تشکیل میدادند».
جایگاه زنان در نهضت عاشورا
در اسلام شأن و منزلت زن بسان مرد عظیم است و خداوند در آیات متعدد قرآن به این مهم اشاره فرموده است، چرا که خیل انسان ها، به وجود آمده از یک زن و یک مرد به نام آدم و حوا می باشد؛ چه مؤمن و چه کافر همه از یک پدر و مادر بهدنیا آمده اند. فقط بر اساس حکمت موهبت های خاصی به مرد و زن بر اساس ظرفیت هایشان عطا شده است، مثلا بعضی لطافت ها و ظرافت ها در جنس زن از طرف پروردگار به ودیعه گذارده شده که در مردان کمتر به چشم می خورد.
اسوههای تربیتی و اخلاقی در نهضت حسینی
ایرانیان همچون دیگر ملت ها دین اسلام را به این دلیل پذیرفتند که دینی آسمانی است و فرامین آن خدایی و پیام آن با پیام فطرت سازگار است.در این مکتب است که ارزش هایی نظیر شهادت و جهاد معنی می دهد و شهید قداست و عظمت خاصی می یابد و شهادت به کام مجاهد شیرین تر از عسل می گردد و به کوشش کنندگان راه حق مژده هدایت داده می شود : الذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا و مظاهر این مکتب ارج می یابند و شایسته ترین خوی های آسمانی ، ایثار ، بیدار دلی ، ثبات بر طریق حق ، فداکاری ، مروت ، وظیفه شناسی تجلی می نماید.نظر به این که در این مقال سخن از اسوه های تربیتی و اخلاقی است ، نخست تربیت و اخلاق را به اجمال تعریف می کنیم سپس به معرفی مظاهر و نمونه های تربیت و اخلاق در نهضت حسینی می پردازیم. در این نوشتار بر آنیم تا اسوه های تربیتی و اخلاقی در نهضت حسینی را بررسی نماییم.
نهضت عاشورا اول حسنی دوم حسینی است
یکی از مهمترین و حساسترین بخشهای تاریخ اسلام را میتوان ماجرای صلح امام حسن (علیهالسلام) نام برد. این واقعه گر چه از سوی دوستان بیاطلاع و دشمنان مغرض مورد بیتوجهی قرار گرفته است لکن خود زمینهساز حرکت عظیمی در کربلا در روز عاشورا گردید. به همین منظور بررسی صلح امام حسن (علیهالسلام) مقدم بر بررسی قیام امام حسین (علیهالسلام) ارائه میشود.
تحریفها و بدعتهای عزاداریها
حوادث گذشته هر جامعه ای می تواند در سرنوشت و آینده آن جامعه تأثیر به سزایی داشته باشد . تجدید آن خاطره ها در واقع نوعی بازنگری و بازسازی آن حادثه است تا مردم بتوانند به نحو صحیحی از آن استفاده کنند. زیرا ممکن است این بزرگداشت، منافع و مصالح بیشماری را برای جامعه تأمین کند. در میان حوادث و وقایع تاریخ اسلام،حادثه عاشوراء ، حادثه عظیمی بوده است که نقش تعیین کننده ای در سعادت مسلمانان و روشن شدن راه هدایت مردم داشته است .
چهارده پیام عاشورایی
یکی از مواردی که در بیانات شیوای امام حسین(ع) در بیان فلسفه قیام عاشورا به چشم میخورد و مبنای حرکت عظیم کربلایی خویش ابراز می فرماید، امر به معروف و نهی از منکر است. در حقیقت فلسفه نهضت والای خویش را احیای این دو فریضه فراموش شده بیان نموده و می فرماید: "ارید ان امر بالمعروف و انهی عن المنکر"(2) قیام من برای این است که می خواهم امر به معروف و نهی از منکر نمایم. همچنین در جای دیگر می فرمایند: "اللهم این احب المعروف و انکر المنکر"(3)
امام حسین(ع) از منظر وحی و عصمت
اهمیت قیام آقا اباعبدالله الحسین(ع) و تأثیر آن در احیای ارزشهای والای دینی و مذهبی آن چنان بالاست که به وضوح در احادیث قدسی و بیانات معصومین(ع) کاملاً ملموس و ظهور و نمود عینی دارد. بنابراین در این مجال به گوشه ای از آن مصادیق می پردازیم: 1- حدیث قدسی .... و جعلت حسینا خازن وحیی و اکرمته بالشهاده و ختمت له بالسعاده، فهو افضل من استشهد و ارفع الشهداء درجه و جعلت کلمتی التامه معه و حجتی البالغه عنده، بعترته اثیت و اعاقب.(1) ... و حسین را گنجبان وحی خویش قرار داده و او را با شهادت، کرامت بخشیدم، و پایانی بس با سعادت برای وی مقرر داشتم، اوست برترین شهیدان، و درجه اش از همه بالاتر. کلمه تامه خود را همراه او قرار دادم و حجت رسای خویش را نزدش نهادم و به وسیله خاندان او پاداش و کیفر می دهم.
نقش زنان در نهضت عاشورا
واقعه عاشورا گرچه حقیقتاً تلخ و جانسوز است اما در درون خود تابلوی زیبایی است از آزادگی و شناخت انسانها و همچنین بزرگی مقام زن، دوشادوش زن و مرد را میتوان به شکل کامل در حادثه کربلا مشاهده کرد. مردان در صحنه نبرد جنگیدند به شهادت رسیدند و زنان پیام ایشان را شهر به شهر ابلاغ کردند و به اسیری رفتند. نمیتوان بدون تعمق این جمله را بر زبان جاری ساخت بی آنکه مفهوم عمیقاش را دریافت. وقتی مطرح میشود که «کربلا میمرد اگر زینب نبود» در این کلام رازی نهفته است که نیاز به شناخت مکتب عظیم عاشورا دارد.
جلوههای عزت و افتخار در کلام و سیره امام حسین(ع)
کلام و سیره امام حسین(ع) سید و سالار شهیدان و سرور آزادگان جهان، بهترین منبع و مأخذ برای آشنایی با مبانی عزت و افتخار جامعه به ویژه جوامع اسلامی محسوب میشود، زیرا امام(ع) با حماسه شکوهمند خویش تصویری روشن از زندگی توأم با عزت ارایه داد و با نفی هر گونه ذلت (هیهات من الذله) در همه مراحل قیام پرچم شرافت و افتخار را بر دوش کشید و سرانجام با ترجیح مرگ با عزت بر زندگی با ذلت مقتدای همه کسانی گردید که می خواهند سربلند و سعادتمند باشند .
رمز پویایی و ماندگاری نهضت عاشورا
عوامل زیادی دست به دست هم داده و در سایه آن علت ها نهضت عاشورا ماندگار است. اما تعیین سهم هر یک در پویایی و ماندگاری نهضت حسینی (ع) مشکل به نظر می رسد. عوامل بسیاری در پویایی و ماندگاری واقعه کربلا مؤثر بودند. دفاع امام حسین (ع) از اصل اسلام و احیای احکام آن و نیز احیای فطرت یکی از دلایل پویایی و رمز ماندگاری نهضت می باشد. بخش دوم مرتبط است با سخنان رسول خدا (ص) درباره عظمت و شخصیت امام حسین(ع). بخش سوم برمیگردد به مقام اخلاقی و رفتار امام حسین (ع) چرا که او سمبل اخلاق ، شجاعت و جوانمردی بود. قسمت چهارم باز می گردد به شیوه و روش مبارزه امام حسین (ع) علیه استکبار اموی.
آسیب شناسی محتوایی و شکلی در عزاداری
به دنبال طرح مسئله آسیبشناسی و آفت زدایی از مراسم عزاداری توسط حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خاتمی در اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری و اشاره رهبر انقلاب به آن، اظهار نظرهای متفاوتی درباره علل و انگیزههای طرح این مسئله از سوی صاحبنظران و گروههای مختلف سیاسی به عمل آمد. حجتالاسلام و المسلمین سید احمد خاتمی، به درخواست پایگاه اطلاع رسانی رسا، متن کامل این سخنان را در اختیار این پایگاه قرار داده است که به همراه توضیحات از سوی ایشان، در ادامه میآید.
شئون فرهنگی عاشورا
قبل از پرداختن به اصل بحث ، مناسب است دو واژه فرهنگ و عاشورا را بهتر بشناسیم . فرهنگ در لغت به معنای دانش ، علم و معرفت و در اصطلاح به مجموعه ی آداب و رسوم (1) اطلاق می گردد . عاشورا : عاشورا با (الف مقصوره) و عاشوراء با (الف ممدوده) را روز دهم و و گاهى الف بعد از عین حذف مىگردد و «عشورا» تلفظ مىشود (2) صاحب مجمعالبحرین در اینباره گفته است: «عاشورا یک نام اسلامى است و آن روز دهم محرم است فرهنگ عاشورا: بنابراین با توجه به معنای ارائه شده ، فرهنگ عاشورا به مجموعه ی اعتقادات و باورها و آداب و رسومی که به حوزه ی عاشورا و کربلا اختصاص دارد اشاره می نماید.
نقش پررنگ زن در نهضت عاشورا
ابومخنف از حارث بن کعب از امام علی بن الحسین علیهالسلام روایت کرده که فرمود: در آن شب (یعنی شب عاشورا) مرض بر من مستولی گردیده بود و عمهام زینب سلام الله علیها به پرستاری من مشغول بود. پدر بزرگوارم در خیمه دیگر بود، آن حضرت اسلحه حرب را ترتیب میداد، در مقام یأس و حب لقای حق تعالی این شعر را گفت. چون من این شعر محنتبار را از پدر بزرگوار خود شنیدم دانستم که بلیه نازل شده و آن سرور تن به شهادت داده است. حال من متغیر شد لیکن برای اضطراب زنان صبر کردم. چون زینب این سخنان را شنید بیتاب شد. برجست پای برهنه پیش برادر رفت و شیون آورد: الیوم ماتت امی فاطمه الزهرا و ابیعلی و اخی الحسن یا خلیفه الماضی و ثمال الباقی؛ کاش امروز شربت حیات مرگ را مینوشیدم و این حالت را در تو نمیدیدم، پدرم امیرالمومنین علیهالسلام شهید شد و مادرم فاطمه زهرا(س) از دنیا مفارقت کرد و برادرم حسن مجتبی علیهالسلام به زهر اهل جفا هلاک شد و تو اکنون یادگار رفتگان و پشت و پناه بازماندگانی و ما را از خود ناامید میگردانی.
قمه زنی ، سنت یا بدعت
قیام امام حسین ( ع ) در هر عصر و زمان و برای هر ملت و مردمی پیامی دارد، پیامی که هیچ گاه کهنه نمی شود . اما در شرایطی که همواره ستم پیشگان و استعمارگران خون آشام در تلاش بوده اند تا نقش عاشورا را کمرنگ نموده و بنیانش را براندازند ، موثرترین عاملی که می تواند آن را برای نسلهای آینده حفظ نماید ، مراسم سوگواری امام حسین ( ع ) می باشد . برپا داشتن مراسمی به یاد سید الشهداء در ایام مختلف بویژه ، دهه محرم و روز عاشورا می تواند روشی برای احیاء خط ائمه و تبیین مظلومیت آنان باشد . تاکیدهای فراوان پیامبر و ائمه به برپائی مراسم سوگواری نیز هماهنگ با این اهداف عالیه بوده است . روایت است از امام صادق ( ع ) که فرمودند : " خداوند شیعیان ما را مشمول رحمت خویش سازد . به خدا قسم شیعیان ما همان مومنین اند ، آنان به خدا قسم با حزن و حسرت طولانی خویش ]در عزای ما[ شریک و همــدرد مصیبت های ما خاندانند . "( بحار الانوار ، ج 43 ، ص 222).
نظر علما در مورد شفاعت امام حسین(علیهالسلام)
استاد شهید مرتضى مطهرى مىنویسد: «... بسیارى از عوام مردم... مىپندارند که پیغمبر اکرم(صلی الله علیه و آله) و امیرالمومنین(علیه السلام) و حضرت زهرا(سلام الله علیها) و ائمه اطهار خصوصا امام حسین(علیهالسلام) متنفذهایى هستند که در دستگاه خدا اعمال نفوذ مىکنند، اراده خدا را تغییر مىدهند و قانون را [نعوذبالله] نقض مىکنند...»(1) ایشان در ادامه مىافزاید: «اگر کسى گمان کند که تحصیل رضا و خشنودى خداى متعال راهى دارد و تحصیل رضا و خشنودى فرضا امام حسین(علیهالسلام) راهى دیگر دارد و هر یک از این دو جداگانه ممکن است سعادت انسان را تامین کنند دچار ضلالت بزرگى شده است، در این پندار غلط چنین گفته مىشود که خدا با چیزهایى راضى مىشود و امام حسین(علیهالسلام) با چیزهاى دیگر، خدا با انجام دادن واجبات مانند نماز، روزه، حج، جهاد، راستى، درستى و ... و با ترک گناهان راضى مىگردد
تعزیه، برشی از هویت ایرانی
پدیدههای مذهبی را میتوان از دیدگاههای گوناگون مورد بررسی و مطالعه قرار داد. تعزیه در ایران فینفسه یک فعالیت مذهبی (شیعی) است، اما در مراحل و لایههای عمیق فرهنگی، اجتماعی، ادبی و حتی اسطورهای ایران در پیچیده است. این امر را میتوان در نوع زبان و ادبیات حاکم بر تعزیه، (به ویژه شعر حماسی)، شخصیتها و قهرمانان آن، نمادها و نشانهها و لباس و پوشش و حتی تزیین و نحوهی آذین بندیها و... مشاهده کرد.
سیره تبلیغی و پیامرسانی حضرت زینب(ع) پس از عاشورا
زندگی و شهادت امام حسین علیهالسلام در نامهای گوناگون از قبیل حماسه، انقلاب، قیام نهضت و... در تاریخ بویژه تاریخ (اسلام) ایران آمده و تاثیرات شگرفی بر فرهنگ مردم این سرزمین داشته و به نوعی در فرهنگ و هویت ایران جایگاه خاصی پیدا کرده است. تاکنون مطالعات زیادی در این زمینه بویژه از حیث تاریخی و ادبی صورت گرفته و آثار زیادی نگاشته شده است. با این اوصاف، این واقعه مهم تاریخی هنوز هم جای کند و کاو دارد. به دلیل نقش واقعه و محتوای آن و نیز به دلیل ضرورتهای ناشی از اثرگذاریهای اجتماعی، فرهنگی و دینی کشور ایران در آینده هم اهمیت پژوهش و مطالعه را خواهد داشت.
عزاداری معصومین بر امام حسین(ع)
عزاداری و اقامه عزا و گریه کردن بر عزیزان از دست رفته، از جانب معصومین(ع) رایج بوده است، چنانکه حضرت فاطمه زهرا(س) به خاطر گریه شبانه روزی برای پدربزرگوارش، مورد اعتراض قرار گرفت و به ناچار بیت الاحزان را به وجود آورده، دست حسن و حسین(ع) را می گرفت و برای عزاداری و گریه به آنجا می رفت. ائمه اطهار(ع) نیز برای امام حسین(ع) عزاداری و سوگواری می کردند. اما درباره چگونگی عزاداری آنها و این که آیا این عزاداری در ایام محرم بوده است یا خیر، لازم است در سیره ائمه معصومین(ع) و چگونگی سوگواری آنها تحقیق و بررسی لازم انجام گیرد. در این زمینه، سیره امام سجاد(ع) و امامان پس از او را به اجمال بررسی خواهیم کرد:
30 حدیث برگزیده از امام حسین (ع)
حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام : چگونه با چیزى که خود در وجودش نیازمند توست، براى وجود تو دلیل آورده شود؟ آیا چیزى هست که آشکارتر از تو باشد تا وسیله آشکار کردن تو باشد؟ کى پنهانى تا نیازمند دلیلى باشى که بر تو دلالت کند؟ و کى دورى تا آثارت وسیله رسیدن به تو باشند؟ کور باد آن چشمى که تو را مراقب و نگهبان خود نبیند.
عاشورا در آینه شعر کهن فارسی
روز عاشورا نمی دانی که هست ماتم جانی، که از قرنی بِه ست پیش مؤ من کی بود این قصّه، خوار؟ قدر عشق گوش، عشق گوشوار پیش مؤ من، ماتم آن پاکْ روح شهره تر باشد ز صد طوفان نوح چون که ایشان، خسرو دین بوده اند وقت شادی گشت، بگسستند بند
محرم در ایران
در حسینیههای دامغان از ششم ماه محرم مراسم ویژهای تا روز عاشورا برگزار میشود عزاداران حسینی تمام علمها را سبزپوش و سیاهپوش میکنند و این کار با بستن پارچهها و دستمالهای نذری انجام میشود دستههای سینهزنی در شب تاسوعای حسینی گهواره نمادین حضرت علیاکبر (ع) را با خود حمل میکنند . در شهر نحلی در تکیه دباغان وجود دارد که قدمتی طولانی دارد و گفته میشود آب آن را به محل آورده است . مردم آن را با پارچه مخمل سیاهپوش میکنند و بیرون میآورند . زنان نیز
محرم همیشه تازه، همیشه ماندگار
امام حسن (علیهالسلام): همانا بعد از وفات من و جدا شدن روح از بدنم حسینبنعلی (علیهالسلام) امام است. وراثت او از پیامبر (صلیالله علیه و آله) نزد خدا در کتاب (لوح محفوظ یا قرآن) ثبت است که خدای عزوجل این وارثت را به وراثت از پدر و مادرش افزوده است. زیرا خدا دانست که شما بهترین خلق او هستید. از این رو، از میان همه، محمد (صلیالله علیه و آله) را برگزید و محمد، علی (علیهالسلام) را و علی مرا به امامت انتخاب کرد و من حسین (علیهالسلام) را برگزیدم.
نوحه محرم / اشعار منتخب عاشورایی
دوزخی افکنده آتش بر گلستان حسین لاله و شمع و گل و پروانه یکجا سوخته نوگلی خندان به سوز تشنهکامی ساخته غنچهای نشکفته از آسیب گرما سوخته چون نسوزد قلب سوزان جهان تا روز حشر خیمه بیصاحب فرزند زهرا سوخته گفت راوی دامن طفل حسین آتش گرفت گفتم آری دامن بانوی عظمی سوخته خواستم تا اینکه سازم آتش او را خموش
نوحه محرم / در وصف حضرت زینب(س)
سر نی در نینوا میماند، اگر زینب نبود کربلا در کربلا میماند، اگر زینب نبود چهره سرخ حقیقت بعد از آن طوفان ریگ پشت ابری از ریا میماند اگر زینب نبود چشمه فریاد مظلومیت لبتشنگان در کویر تفته جا میماند اگر زینب نبود زخمه زخمیترین فریاد چنگی سکوت از طراز نغمه وا میماند اگر زینب نبود
نوحه محرم / روزشمار محرم
محرم، ماه ایثار و از جان گذشتگی، ماه حماسه و شجاعت و جوانمردی و ماه ظلم ستیزی و مبارزه با ذلت است. محرم ماه شور و شعور و عشق و فریاد است. ای ماه خون، دوباره میآیی و سکوت تاریخ را در هم میشکنی و بغض ناله را از حنجرهها آزاد میسازی. بانگ کاروانت به گوش میآید و عاشقان را دوباره به مهمانی فرا میخوانی. سلام بر حسین سید و سالار شهیدان و یاران باوفایش. آن اصحاب شهادت طلبش که مصداق واقعی آگاهی و ایمان و شجاعت و فداکاری بودند، چه آنهایی که در رکابش به فیض شهادت رسیدند و چه آنهایی که پیش از عاشورا شهید شدند.
[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]
[10]
[11]
[12]
[13]
[14]
[15]
[16]
[17]
[18]
[19]
[20]
[21]
[22]
[23]
[24]
[25]
[26]
[27]
[28]
[29]
[30]
[31]
[32]
[33]
[34]
[35]
[36]
[37]
[38]
[39]
[40]
[41]
[42]
[43]
[44]
[45]
[46]
[47]
[48]
[49]
[50]
[51]
[52]
[53]
[54]
[55]
[56]
[57]
[58]
احمد صادقی
جمعه 12 آذرماه سال 1389 ساعت 01:40 ب.ظ
0
لایک
نظرات
0
+ ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت
Gravatar.com
ثبت نام کنید. (
راهنما
)
نام
ایمیل
آدرس وبسایت
مشخصات مرا به خاطر بسپار
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد
ارسال نظر