خانه
عناوین مطالب
تماس با من
گلچین اخبار ایران و جهان
آخرین خبرها و مقالات
گلچین اخبار ایران و جهان
آخرین خبرها و مقالات
پیوندها
صوت القرآن
فروشگاه طوبی
سلام شمال
دکتر حسن روحانی
وبلاگ دکتر حسن روحانی
شمال نیوز
شمال نیوز
سال دولت و ملت ، همدلی و همزبانی
سال دولت و ملت ، همدلی و همزبانی
قربانعلی شاعری
قربانعلی شاعری
نمایشگاه مجازی قرآن کریم
نمایشگاه مجازی قرآن کریم
دستهها
اخبار و مقالات سیاسی
7
اخبار و مقالات اجتماعی
6
اخبار و مقالات فرهنگی
6
اخبار و مقالات هنری
6
اخبار و مقالات فناوری اطلاعات
6
اخبار و مقالات اقتصادی
6
اخبار و مقالات علمی
6
اخبار و مقالات حوادث
6
اخبار و مقالات آموزشی
5
اخبار و مقالات ورزشی
5
جدیدترین یادداشتها
همه
اخبار شمال
اخبار جدید
اخبار روز
اخبار گلستان
اخبار گیلان
اخبار مازندران
اخبار جدید آموزشی
اخبار شمال
اخبار شمال
اخبار ایران و شمال
اخبار ایران و شمال
اخبار شمال
اخبار شمال کشور
اخبار شمال
اخبار شمال
بایگانی
مرداد 1394
1
تیر 1394
1
اردیبهشت 1394
7
فروردین 1394
3
اسفند 1393
2
بهمن 1393
3
دی 1393
18
آذر 1393
17
آبان 1393
9
مهر 1393
2
شهریور 1393
2
مرداد 1393
4
تیر 1393
1
خرداد 1393
2
اردیبهشت 1393
4
فروردین 1393
2
اسفند 1392
1
بهمن 1392
2
دی 1392
1
آذر 1392
3
آبان 1392
4
مهر 1392
1
شهریور 1392
2
مرداد 1392
5
تیر 1392
4
خرداد 1392
10
اردیبهشت 1392
16
فروردین 1392
6
اسفند 1391
2
بهمن 1391
7
دی 1391
6
آذر 1391
5
آبان 1391
15
مهر 1391
16
شهریور 1391
15
مرداد 1391
18
تیر 1391
25
خرداد 1391
20
اردیبهشت 1391
7
فروردین 1391
9
اسفند 1390
16
بهمن 1390
1
آبان 1390
4
شهریور 1390
3
مرداد 1390
3
تیر 1390
7
خرداد 1390
11
اردیبهشت 1390
14
فروردین 1390
1
اسفند 1389
13
بهمن 1389
27
دی 1389
31
آذر 1389
7
دی 1388
20
شهریور 1388
20
فروردین 1388
10
دی 1387
9
آبان 1387
19
مهر 1387
10
شهریور 1387
32
آمار : 108991 بازدید
Powered by Blogsky
مقالات سال جهاد اقتصادی
جهاد اقتصادی و بسیج عمومی
ماهیت فعالیت اقتصادی بهگونهای است که قهرا کاربرد مفهوم «جهاد» درباره آن، ناظر به معنای اول؛ یعنی جدوجهد و اهتمام مضاعف برای رتق و فتق امور است. این سعی بلیغ نیز لاجرم محصور در مصادیق اقتصادی مشخص و قابل احصا است. اقتصاد ایران در روزگار کنونی چند مساله اصلی دارد که تمرکز مجدانه برآنها میتواند از مصادیق جهاد اقتصادی باشد. در وهله نخست، بودجه سال 1390 دولت قرار دارد که به دلایلی در سال گذشته تصویب نشد و اکنون به سعی بیشتر مجلس نیاز دارد. پس از این کار فوری، آنچه که به جهد اقتصادی نیاز دارد، مراعات و اجرای اسناد بالا دستی به ویژه سند چشمانداز است که آرامآرام به سال هدفگذاری آن؛ یعنی سال 1404 نزدیک میشویم.
ضرورت جهاد اقتصادی دانشمحور
تحقق جهاد اقتصادی به الزامات و ضروریاتی نیاز دارد. الزاماتی مثل آنکه همه ارکان اجرایی کشور که دستاندرکار و مجری چنین اصلی هستند باید مبتنی بر برنامهای مشخص و روشن اقدامات خود را سامان دهند و از بیبرنامگی و تصمیمهای نادرست و شتابزده پرهیز کنند زیرا مطالعات تاریخی نشان داده هرگاه مجریان و مسئولین به الزامات قانونی و برنامههای مدون و مصوب پایبند بودهاند سریعتر به اهداف توسعهای خود دست یافتهاند.
مقدمات جهاد اقتصادی
بی شک ابتکار مقام معظم رهبری برای نامگذاری سال ها سنت بسیار پسندیده ای است که باید موجب جهت گیری عمومی مسوولا ن و نحوه رویکرد آنان به موضوعات و مصوبات و اقدامات ضروری در تحقق آرمان خدمت رسانی هر چه مطلوب تر به مردم باشد و همان گونه که ایشان در سخنرانی خویش در جمع زائران حرم رضوی نیز اشاره داشتند نباید صرفا موجب صرف هزینه جهت نصب تابلو و بنر و پلا کارد و... گشته اما اقدام اساسی جهت اجرایی شدن محتوای این نامگذاری صورت نگیرد.
سالهای به هم پیوسته
از سوی دیگر بسیاری بر این باورند نامی که برای یک سال انتخاب شده، تنها مختص همان سال بوده و پس از آن از درجه اعتبار ساقط خواهد شد. به عنوان مثال سال اصلاح الگوی مصرف. صرف نظر از آن که در سال 88 که به نام اصلاح الگوی مصرف نامگذاری شده بود، حق مطلب ادا نشده و آن طور که باید و شاید به نام آن سال پرداخته نشد، بلکه گویی این شعار نیز به ورطه فراموشی سپرده شد.
جهاد اقتصادی حاشیه و متن
انقلاب اسلامی با سه شعار کلیدی استقلال ، آزادی ، جمهوری اسلامی پدید آمد. ایران به عنوان کشوری کهن با یک پیشینه تمدنی هفت هزار ساله که در طول تاریخ یکی از قطبهای قدرت جهان بوده در حافظه تاریخی ملت ایران یک جایگاه ویژه داشته است. طبیعی است ملت ایران نمیتوانسته سلطه غرب بویژه آمریکا را برتابد. ملت ایران در پرتو مکتب اسلام و اهل بیت علیهم السلام آزادی و حریت را تجربه کرده است و لذا نمیتوانسته غلبه سوسیال دموکراسی و لیبرال دموکراسی غرب را در جامعه سیاسی خود برتابد.
چرا اقتصاد چرا جهادی؟
بی تردید، مهمترین پیام انتخاب شعار امسال اقتصادی بودن آن است. سه دلیل اصلی در این باره به ذهن می رسد: اگر نگوییم هدفمندی یارانه ها مهمترین اتفاق اقتصادی در تاریخ اقتصاد ایران است قطعا از مهمترین آن ها می باشد و با توجه به این که دستاوردها، پیامدها و نتایج کوتاه مدت این تحول مهم خود را در سال جاری نشان خواهد داد، لذا آیندگان سال 90 را بعنوان سال پایه هدفمندی یارانه ها خواهند شناخت و از آن سخن خواهندگفت با این وصف روشن می شود که مسئولان و مردم در سال 90 باید بار مهمی را به سرمنزل مقصود برسانند. ادامه مدیریت صحیح اجرای هدفمندی یارانه ها، اصلاح اشکالات احتمالی در تصمیمات و هزینه کرد
گام سوم دهه پیشرفت و عدالت
جهاد اقتصادی به چه معناست؟ آیا مراد از نامگذاری سال 90 به جهاد اقتصادی خلاصه شدن تمام مجاهدتها و تلاشهای خستگیناپذیر اقتصادی در همین یک سال است؟ برای درک بهتر موضوع بهتر است یک بازگشت کوتاه به گذشته داشته باشیم؛ یکشنبه سوم شهریورماه سال 87 و دیدار رئیسجمهور و اعضای هیات دولت با رهبری معظم انقلاب. حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار فرمودند: دهه چهارم انقلاب، دهه پیشرفت و عدالت است و برنامهریزیها و تلاشهای همه مسوولان باید در جهت ایجاد جهشی بزرگ در روند پیشرفت کشور و عدالتگستری وسیع، صورت گیرد
سال جهاد اقتصادی / پیامک و اشعار سال جهاد اقتصادی
* رزمنده و در صف جهادیم امسال - نابودگر ظلم و فسادیم امسال از امر امام مسلمین خامنهای - مامور جهاد اقتصادیم امسال * از نسل علی، امام و هادی داریم - هر سال نشانه و نمادی داریم فرموده ولی امرمان خامنهای - امسال جهاد اقتصادی داریم
سال جهاد اقتصادی / عادات صحیح اقتصادی در سال جهاد اقتصادی
پویایی اقتصادی فقط به زمانی که جیب هایتان پر از پول است، محدود نمی شود. هر چند در یک چنین مواقعی باید به شدت به آداب مالی خود توجه داشته باشید، اما به هر حال باید این توانایی را نیز داشته باشید که پول هایتان را همین حالا نیز به بهترین شیوه کنترل و سپس سرمایه گذاری نمایید. بنابراین به جای اینکه نفستان در سینه حبس کرده و منتظر از راه رسیدن آن روز رویایی باشید که یک چک مبلغ بالا نصیبتان شود، همین حالا شیوه های صحیح نظارت بر مسائل اقتصادی را یاد بگیرید تا بتوانید خودتان را دارنده آن چک پر بها بکنید. در این مقاله چند نمونه از تکنیک های صحیح آداب مالی را برای شما ذکر می کنیم.
سال جهاد اقتصادی / جهاد اقتصادى ، صرف تلاش اقتصادى نیست
من امسال را «سال جهاد اقتصادى» اعلام کردهام. این معنایش این است که ملت ایران در این برههى از زمان، جهادش به طور عمده در عرصهى اقتصاد است. امروز ما آمدیم این منطقه را از نزدیک بازدید کردیم. این منطقه، یک منطقهى اقتصادى است که متکى است به تولید؛ و براى اقتصاد یک کشور، مهمترین بخشى که میتواند یک شکوفائى پایدار را به وجود بیاورد، تولید است؛ بخصوص آن بخش اقتصاد تولیدىاى که متکى است به دانش، متکى است به علم؛ اینجا اینجور است؛ هم اقتصادى است، هم تولیدى است، هم علمى است؛ دانشبنیان است. این، شایستهى ملت ایران است. اگر یک روز مردم این منطقه و مردم بخشهاى مختلف کشور در مقابل زورگوئى و پرروئى و زیادهطلبى دولتهاى غارتگر و متجاوز، آنجور باید مىایستادند، امروز در مقابل آن قدرتها شکل ایستادگى پیچیدهتر است، حساستر است، متنوعتر است؛ احتیاج دارد به یک مجاهدت پیچیده و عمیق.
سال جهاد اقتصادی / جهاد اقتصادی و ده اصل مغفول در بانکداری ایران
نظام بانکی با بهره گیری از ظرفیت و منابع خود به حفظ قوام اقتصادی کشور کمک شایانی کرده و ضربه گیر برخی از مشکلات بوده و بخش بزرگی از قوام موجود اقتصادی فعلی مرهون حضور و فعالیت نظام بانکی است.یقینا توان و ظرفیت های بالقوه ی نظام بانکی می تواند پس از حل مسائل مبتلابه، مددکار رشد و تعالی کشور و بهبود سطح معیشت شهروندان باشد، و میتوان ادعا کرد رشد و تعالی اقتصادی کشور بدون همراهی و مساعدت نظام بانکی توانمند و پویا قابل حصول نیست و نیل به اهداف اقتصادی مندرج در سند چشم انداز درگرو توانمند شدن نظام بانکی و رفع مسائل مبتلا به آن است. گزارش حاضر اهم مسائل بانکداری در ایران را برای بحث کارشناسانه و یافتن راههای برون رفت از آن ارائه میکند و به هیچ وجه نافی خدمات و اقدامات ارزشمند نظام بانکی و مدیران و کارکنان صدیق بانکها و بانک مرکزی نیست. از آنجا که گزارش فوق درنشست اخیر انجمن اقتصاد دانان مطرح و به بحث کشیده شده لذا ضمن تشکراز انجمن اقتصاددانان به باز تشریح ویژگی های مسایل موجود در بانک ها می پردازیم.
سال جهاد اقتصادی / جهاد اقتصادی میدانی وسیع تر برای همت مضاعف
نامگذاری سال 1390 به عنوان سال « جهاد اقتصادی » برای نشان دادن مسیر و نوع جهتگیری برای مردم، دولت، مجلس و همه ارکان مؤثر کشور است. باید دقت کنیم که تعبیر جهاد در فرمایشات حضرت آقا یک بار معنایی عمیقی دارد و با بهرهگیری از این تعبیر باید مجاهدت کرد و مجاهدگونه در عرصههای اقتصادی عمل نمود. خودِ من با شنیدن تعبیر « جهاد اقتصادی »، فضای هشت سال دفاع مقدس و مجاهدت بسیجیان سلحشور در جبههها در ذهنم زنده شد. اینکه در آن روزهای سخت، با فرمان امام راحل (ره) همه توانمان برای مقابله با دشمنان اسلام و ایران بسیج میشد، اکنون نیز این فرمانِ صادرشده در سال 1390، برای مردم همان فرمان امام (ره) در زمان جنگ است و باید همه توان و ظرفیتها بسیج شوند تا با موفقیت در عرصه جهاد اقتصادی به مرحله شکوفایی و پیشرفت مدنظر معظمله برسیم.
سال جهاد اقتصادی / وظیفه ی جهادی در سال جهاد اقتصادی
با توجه به نامگذاری سال 1390 به نام سال « جهاد اقتصادی » از سوی مقام معظم رهبری، در راستای تبیین این نام با دکتر « ارسلان فتحیپور »، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس به گفتوگو نشستهایم. - با توجه به نام امسال که از سوی مقام معظم رهبری گذاشته شدهاست، تبیین آن از دیدگاه شما و با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، چیست؟ بیانات مقام معظم رهبری در تمامی سخنرانیها و دیدارها بیانگر بهترین مسیر برای تحقق پیشرفت توأم با عدالت و ارتقای ایران اسلامی است. این موضوع به طور خاص در ابتدای هر سال با توجه به نامگذاری سال جدید تبلوری دیگر یافته و تبدیل به انگیزهای مضاعف در میان مردم و مسؤولان برای اجرای منویات ایشان میشود.
سال جهاد اقتصادی/در سال جهاد اقتصادی می خواهیم همه پولدار شوند
یکی از مهمترین مسائل در زمینهی جهاد اقتصادی، مسئلهی فرهنگسازی است؛ یعنی باید این موضوع را در جامعه نشر و گسترش دهیم که اگر کسی میخواهد در این کشور کار اقتصادی کند، وقتی بهسمت تولید و ایجاد اشتغال رفت، کار مقدسی انجام داده است. توجه به اصل 44 از این رو نگاه به سرمایهگذار باید تغییر کند و این کار از نظر فرهنگی باید به یک ارزش تبدیل شود. مردم هم بدانند که اگر در یک طرح اقتصادی و تولیدی سرمایهگذاری کردند، کار عبادی انجام دادهاند.
سال جهاد اقتصادی / و اینک ... جهاد اقتصادی
سال 1389 با تمام فراز و نشیبهای خود در حوزههای مختلف به پایان رسید و به سال 1390 خورشیدی گام نهادیم. سال گذشته ، سالی که بنا به سنتی دیرین ، توسط مقام معظم رهبری، « سال همت مضاعف و کار مضاعف » نامگذاری شده بود ، علیرغم آنکه از منظر اقتصادی ، سالی سخت و پرزحمت برای مجریان و دستاندرکاران اقتصادی ایران بود ، اما در این سال ، اقتصاد ایران با عبور از یکی از مهمترین موانع پیشرفت اقتصادی خود ، یعنی هدفمند کردن یارانههای باز ، عملاً در مسیر جدیدی از تحول اقتصادی قرار گرفت.
سال جهاد اقتصادی / شباهت های جهاد اقتصادی با فرهنگ جهادی
آنچه که در پیام نوروزی سال 1390 معظم له به عنوان اولویت کشور واساسیترین مسایل کشور معرفی شده پرداختن به«مسایل اقتصادی»است که با نام «جهاد اقتصادی» نامگذاری فرمودند. در این نامگذاری نیز مشخصهای که بیش از مسایل دیگر برجستگی دارد، مسألهی «ناتوانی و نارسایی تلاش و حرکت طبیعی و بطئی در جهت وصول به اهداف عالیهی سند چشم انداز، برنامهی پنج ساله و آرمانهای دست یافتنی دههی پیشرفت و عدالت» است. از دیدگاه معظم له که کاملاً با قوانین سنتشکن خمودی درعلم روانشناسی، غلبه بر ثقالت و جاذبه در دانش فیزیک، غلبه بر رکود و رکون اقتصادی در علم اقتصاد وغلبه بر عادتهای مزمن اجتماعی از منظر دانش اجتماعی و غیره منطبق است، حرکت بطئی کنونی در عرصههای مختلف قادر به وصول سریع به اهداف و آرمانها نیست؛ بلکه بنا بر فرمایش ایشان «نیازمند حرکت جهشی و مجاهدانه» است.این حرکت دارای ابعاد مختلفی است.
سال جهاد اقتصادی / سیاست های مالی از دیدگاه قرآن
تا یک قرن قبل،اهمیت و جایگاه سیاست مالی و پولی دراقتصاد تردید پذیر بود و تأثیر مثبت دخالت دولت بر اشتغال، تورم، بیکاری، توزیع درآمد، تخصیص منابع، رشد و توسعه ی اقتصادی، پس انداز، سرمایه گذاری و کارایی اقتصاد، انکارپذیر. کم نبودند اندیشمندانی که آموزه های انسانی پیشوایان دین را به چالش می کشیدند و حمایت از نیازمندان را مخالف قانون طبیعت می شمردند و دخالت دولت در جهت توزیع مجدد درآمد و تخصیص منابع و تحت پوشش قرار دادن اقشار کم درآمد را ناروا و دخالت ناصواب در نظام عرضه و تقاضا می پنداشتند،ولی امروزه تأثیر دخالت ارشادی دولت در بهبود توزیع و تولید و افزایش مطلوبیت در مصرف، انکارناپذیر است. بدین ترتیب، اگر بیشتر به آثار اقتصادی و اجتماعی دستورات وتوصیه های دینی در رابطه با تولید، توزیع و مصرف نگرشی منفی وجود داشت، امروز چنین نیست. در واقع، ایجاد سازمان های تأمین اجتماعی و راه اندازی برنامه های حمایتی، با استفاده از ابزارهای سیاست پولی و مالی و مدیریت و برنامه ریزی دولت ها به منظور ایجاد اشتغال، مبارزه با بیکاری و تورم، گویای ضرورت
سال جهاد اقتصادی / سال جهاد اقتصادی و سیره اقتصادی معصومین
کار و تلاش رمز بقای یک جامعه است. در سیره پیشوایان معصوم(ع) فعالیّتهای اقتصادی افراد ارزش بالایی دارد. آن بزرگواران کارگران و تولید کنندگان را بسیار تشویق میکردند سیره عملی پیامبر اکرم(ص) و امامان معصوم(ع) این بوده است که بار زندگی خود را شخصاً به دوش میکشیدند و هیچگاه برای تأمین ضروریات زندگی، خود را وابسته به دیگران نمیکردند، این امر بیانگر نوع نگرش آن برگزیدگان به دنیا و رابطه آن با آخرت است و بر اندیشههای انحرافی زهد مآبانه که کار و تولید را با کمالات معنوی و مصالح اخروی در تضاد میدانستند و یا افکار باطل ارباب مآبانه که کار را وظیفه افراد پست و پایین جامعه میدانستند، خط بطلان میکشد.
سال جهاد اقتصادی / چرا « جهاد » اقتصادی ؟
« اصلاح الگوی مصرف »، « همت مضاعف و کار مضاعف »، « جهاد اقتصادی »؛ اینها نامهایی هستند که رهبر معظم انقلاب برای سالهای اخیر برگزیدهاند و مسئولان و مردم را به برنامهریزی و اقدام در مسیر تحقق آن فراخواندهاند. نگاهی به نامگذاری سالها تا به امروز و مقایسه آن با سالهای اخیر نشان از یک هدفگذاری دقیق و هدفمند از سوی حضرت آیتالله خامنهای در سالهای اخیر برای ارائه الگوی پیشرفت ایران اسلامی دارد؛ البته در سالهای پیشین هم ایشان با ارائه الگوهایی نظیر «پاسخگویی مسئولین» چنین برنامه مدونی را برای مردم و مسئولان ارائه کرده بودند اما این مساله در سالهای اخیر پررنگتر شده و حکایت از تاکید ویژه مقام معظم رهبری بر بهبود شرایط زندگی مردم و پیشرفت کشور دارد. این موضوع از آنجایی اهمیت مییابد که حوادثی که در سال ۸۸ رخ داد، زمینهساز نوعی خدشه در روند اجرایی کارهای کشور و کسب و کار مردم شد؛ تا جایی که رهبر انقلاب برای جبران تمامی خساراتی که فتنه ۸۸ بر روند تعالی و پیشرفت کشور وارد کرد، سال ۸۹ را سال همت مضاعف و کار مضاعف ناگذاری کردند تا مردم و مسئولان که توانسته بودند دوران سخت فتنه را با موفقیت پشت سر بگذارند، اکنون خود را آماده جبران ضررهای ناشی از آن کنند.
سال جهاد اقتصادی / جهاد و پیشرفت اقتصادی با رشد معنویت
نامگذاری سال 1390 بیانگر عزم جدی رهبر انقلاب برای طراحی الگوی اسلامی-ایرانی در دهه پیشرفت و عدالت است. اما همانطور که ایشان در سخنرانی روز اول فروردین در شهر مشهد اشاره کردند، نباید نامگذاری هر سال به اسبابی برای تبلیغات روزافزون و بهکارگیری کلمات پرطمطراق و شعارسازی مضاعف تبدیل شود. چراکه این نوع برخورد میتواند بر ضد این حرکت تبدیل شود و از اثرگذاری آن بکاهد. از مسئولان امر و دستگاههای متولی انتظار میرود تا عمق معانی نهفته در این جهتگیری هوشمندانه را درک کنند و برای اجراییسازی آن برنامهریزی کنند و با طراحی شاخصهای راهبردی و کمّی، امکان ارزیابی و نقد برنامههای اجرایی را فراهم سازند.
سال جهاد اقتصادی / به سوی اصلاح نظام اقتصادی ایران در سال جهاد اقتصادی
به منظور تحقق بخشی از اهداف تعیین شده در برنامه چشم انداز بیست ساله کشور، بر اساس بررسیها و تحلیلهای کارشناسانهای که اعضای کمیته اقتصادی مؤسسه فرهنگی هنری یاس طی جلسات مختلف خود به عمل آوردهاند، میتوان معیارها و راهبردهای زیر را به عنوان بایستهها و لوازم حرکت رو به تکامل نظام اقتصادی ایران در سال « جهاد اقتصادی » مطرح نمود:
سال جهاد اقتصادی / عقلانیت و جهاد اقتصادی در پرتو دین
صرف نظر از آرمان تحقق عملی اقتصاد اسلامی در جوامع مسلمان ، دستیابی به الگوی نظری جامع آن ، هدف بسیاری از اقتصاددانان مسلمان بوده است. محققان بسیاری به بحث اقتصاد اسلامی وارد شده اند که رویکردهای هر یک از آنان ادبیات خاص و نیز نقاط ضعف و قوت خود را داراست. با این همه چنان که پیداست برای برداشتی جامع و مانع از اقتصاد اسلامی هنوز به فرصت نیازمندیم. یکی از رویکردهای مزبور در حوزه تحقیقات اقتصاد اسلامی به زبان فارسی رویکرد محققان حوزوی است که پس از سالها ممارست در علوم مختلف اسلامی وارد فضای مباحث اقتصاد اسلامی شده و به تلاشی جدی برای نقد و اصلاح ادبیات اقتصادی با توجه به مفاهیم و ارزشهای اسلامی دست زده اند.
سال جهاد اقتصادی / سرفصل های اقتصادی بیانات مقام معظم رهبری
بیانات رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر رضوی در حوزه اقتصادی به دو دسته تقسیم میشود. یکی توفیقات اقتصادی سال 89 و دیگری توصیهها و فرامینی برای سال 90 که در ادامه، فهرستوار ذکر میشود. الف: توفیقات اقتصادی سال 89 1. هدفمندی یارانهها 2. مدیریت مصرف 3. افزایش صادرات غیرنفتی 4. مواجهه با تحریمها 5. رفع تحریم بنزین و خودکفایی 6. اشتغالزایی
سال جهاد اقتصادی / اولویت های طرح سامان دهی اقتصادی در حکومت امام علی(ع)
به دنبال سستیها و سهلانگاریها و حسادتها و خودخواهیهای برخی از اصحاب پیامبر صلی الله علیه وآله، جامعه اسلامی پس از رحلت نبی اکرم صلی الله علیه وآله تا 25 سال در حال رکود و از دست دادن ارزشها و دستاوردهای دوران بعثت و هجرت به سر میبرد.طی این دوران نسبتا طولانی، نابسامانیهایی همچون تعطیلی حدود الهی، فساد اخلاقی و اداری، از بین رفتن حرمت احکام اسلامی، اجتهاد در برابر نص، فراموشی سنت پیامبر صلی الله علیه وآله و تغییر الگوهای رفتاری جامعه رخ نمود.یکی از مهمترین این نابسامانیها شکاف روزافزون طبقاتی در بهرهمندی از امکانات مادی بود.سیر حرکتحکومت اسلامی در دوران خلفا بهگونهای بود که عده محدودی با کمترین تلاش، به بیشترین رفاه دستیافته بودند، ولی اکثریت اقشار جامعه روز به روز بر محرومیشان اضافه میشد; نظام بهگونهای اداره میشد که خواص اصحاب در اندک زمانی از راههای به ظاهر قانونی به ثروتهای کلانی دستیافتند، اما اقشار پایین و توده مردم همواره در تهیدستی و نداری باقی میماندند.
سال جهاد اقتصادی / جهانی شدن اقتصاد و نیاز به دکترین مهدویت
1. جهانیشدن اقتصاد یک واقعیت است؛ 2. این واقعیت با دکترین مکتب سرمایهداری، رفاه وخوشبختی به ارمغان نیاورده و نمیآورد؛ زیرا دکترین سرمایهداری به عدالت توجهی ندارد. 3. نیاز به دکترین جدیدی است که همه مردم دنیا آن را درک و مطالبه کنند؛ دکترین عدالت اقتصادی مهدوی. 4. دکترین عدالت مهدوی ضمن تبیین شاخصهای عدالت، احکام اسلام را در زمینة رشد اقتصادی پایدار و عادلانه به مردم شیفتة عدالت اعلام میدارد و تحقق این احکام را در سطوح ملی، منطقهای و جهانی ضامن رفاه و خوشبختی همگان میداند.
سال جهاد اقتصادی / سال جهاد اقتصادی و آموزه های اسلام
1 توسعه اقتصادی عنصر اصلی رشد اسلامی «رشد یکی از مفاهیم فرهنگ اسلامی»(17) و «دارای محتوای بسیار وسیع و پردامنه است(18).» از این رو رشد در این مقاله، مفهومی جدای از رشد در سیر مباحث توسعه و یا در مباحث اقتصاد کلاسیک است. چنان که در مقدمه گذشت برخی توسعه اقتصادی را معادل رشد اقتصادی و به معنای افزایش تولید تلقی کردند. در مباحث اقتصادی، رشد متوجه پیشرفت و تحول در برخی جنبه های اقتصادی است که ابعاد مختلف مفهوم عام توسعه اقتصادی را تشکیل می دهد. اما رشد در فرهنگ اسلامی، مفهومی بسیار عامتر از توسعه اقتصادی دارد؛ بلکه یک فرهنگ و سنت است که توجه جدی به آن، جایگاه توسعه اقتصادی در اسلام را نشان می دهد.
سال جهاد اقتصادی / فعالیت اقتصادی زنان از دیدگاه قرآن
فعالیت اقتصادی و کار و تلاش، همواره قرین زندگی زنان بوده است. زنان در طول تاریخ، علاوه بر انجام کارهای خانه، همیشه همگام با مردان به فعالیت هایی مثل کشاورزی و دام داری اشتغال داشته و از این طریق، بخشی از هزینه خانواده را بر دوش کشیده و به اقتصاد خانواده کمک می کرده اند. اما در زمان های گذشته، فعالیت های یاد شده نظیر سایر کارهایی که زنان در خانه انجام می دادند، کارِ خانه به شمار می رفته و در مقابل آن مزدی به زن پرداخت نمی شده است.
احمد صادقی
یکشنبه 14 فروردینماه سال 1390 ساعت 01:16 ب.ظ
0 نظر