گلچین اخبار ایران و جهان

آخرین خبرها و مقالات

گلچین اخبار ایران و جهان

آخرین خبرها و مقالات

اخبار علمی ایران و جهان

کشف سیاره ای از جنس الماستیمی متشکل از ستاره شناسان بین المللی سیاره ای را در صورت فلکی مار بزرگ کشف کردند که از جنس الماس است.
محاسبات شگفت انگیز زنبور عسلنتیجه مطالعه ای در انگلیس نشان می دهد زنبور عسل برای رسیدن به گل ها به روشی که هنوز مشخص نشده است راحت ترین و نزدیک ترین راهها را انتخاب می کند تا توان بیشتری برای جمع کردن شیره گلها داشته باشد.
دانشمندان به دنبال هک کردن مغز انسان!دانشمندان به مرز رمزگشایی میلیاردها محرک مغزی رسیدند تا آن‌ها را به داده‌های خوانا تبدیل کنند.
شناسایی نادرترین گروه خونی دنیا در ایرانمصطفی مقدم در گفت‌وگو با برنا با اشاره به کشف یک گروه خونی نادر به نام آر.اچ. دی ۱۷ در بروجرد، اظهار داشت: گروه خونی آر.اچ.دی که نادرترین گروه خونی در جهان است، در ایران شناسایی شد.
7 نکته مهم از پوست در ایام روزه داریریزش مو و تغییرات ناخنی اگر چه ممکن است بندرت مشاهده شود اما بروز آن در افراد با سوابق ریزش مو و مشکلات ناخنی ممکن است در این ایام بیشترباشد که علت عمده آن افزایش مصرف کربو هیدراتها (شیرنی ها) و مواد نشاسته دار و گوشت قرمز و در مقابل کاهش مصرف مواد سرشار از ویتامینها و مواد معدنی چون لبنیات، سبزیجات و... می باشد.
چند نکته مفید برای حفظ سلامت دستگاه گوارشآیا تا به حال با مشکلاتی از دستگاه گوارش مثل اسهال، یبوست و نفخ، تورم و گاز در روده‌ها مواجه شده‌اید؟ بی‌تردید همه ما در مواقعی از زندگی خود دچار این ناراحتی‌ها شده یا می‌شویم، اما آیا برای این مشکلات که گاهی نیز واقعا آزاردهنده می‌شوند راه‌حلی وجود دارد؟
آخرین ضرر سیگار کشف شدبی شک سیگار کشیدن به سلامت انسان آسیب می رساند اما اینکه دود سیگار ضمانت تعمیر رایانه ها را هم با مشکل مواجه کند، کمی عجیب به نظر می رسد.
دانستنی‌های غذایی برای روزه گیراندر ماه مبارک رمضان، رژیم غذایی روزه‌دار باید با سایر ماه‌ها چندان تفاوتی نداشته باشد. حتی در صورت امکان نیز باید ساده‌تر باشد تا بتوان از برخی حالت‌های طبیعی که ممکن است در ماه رمضان به دلیل تغییر شرایط تغذیه‌ای و زندگی در برخی افراد ایجاد شود به دور ماند.
در کره ماه هم آتشفشان کشف شد این کشف، نمونه نایاب از وجود آتشفشان در سطح ماه است که ارتباطی با رویداد‌های موثر در شهاب سنگ‌ها، ستاره‌های دنباله‌دار و سیارک‌ها ندارد. نقاط آتشفشانی در نقاط دوردست ماه کشف شدند.
رقابت فیزیکدانان جوان جهان به پایان رسید ایران ، کرواسی، کنیا، لهستان، چین، چین تایپه، اتریش، اسلواکی، روسیه، سوئد، سنگاپور، بلاروس، مکزیک، بلغارستان، آلمان، کره جنوبی، پاکستان، برزیل، سوئیس، جمهوری چک، گرجستان، تایلند و اکراین در این دوره از رقابتهای عملی و تئوری فیزیک شرکت داشتند که در آن دانش آموزان مقطع دبیرستان در قالب تیمهای 5 نفره به زبان انگلیسی با هم به رقابت پرداختند.
جایزه جراحان لثه آلمان برای محقق ایرانیمحقق ایرانی خارج از کشور طی تحقیقاتی روش نوینی برای جلوگیری از تحلیل استخوان فک و لثه پس از کشیدن دندان ارائه کرد که به دلیل تحقیقاتش در این زمینه موفق شد به عنوان اولین محقق ایرانی جایزه اول جراحان لثه آلمان را دریافت کند.
سخت ترین ماده دنیا تبخیر شد الماس که از پیوندهای بسیار محکم اتمهای کربن ساخته شده به عنوان سخت ترین کانی طبیعی دنیا معرفی می شود.
این7 نشانه‌ بیماری را جدی بگیرید هیچ کس دوست ندارد بیمار شود و روزهای زندگی را با درد و ناراحتی بگذراند، اما گاهی به دلیل بی‌اطلاعی از نشانه‌های جدی و مهم بیماری‌ها، با نادیده گرفتن آنها زمینه‌ساز بروز مشکلی جدی می‌شویم. بنابراین بهترین کار این است که نشانه‌های مهم بیماری‌ها را بشناسیم و برای درمان به موقع آنها اقدام کنیم.
تأثیر عجیب موسیقی بر درمان بیمارانموسیقی در بیمارانی که در شرف انجام عمل جراحی یا آزمایشی پیچیده مانند آنژیوگرافی هستند آرامش خاصی را ایجاد می‌کند، به ویژه وقتی آن‌ها خود در انتخاب موسیقی دست نداشته باشند و این مسئولیت را پزشک به عهده بگیرد.
روش‌های نوین افزایش مهارت جراح آسیب تصادفی اعصاب باریک یا پنهان در جراحی‌ها عواقب بدی دارد؛ عواقبی مثل درد مزمن یا فلج دائمی. دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در دانشکده پزشکی سن‌دیه‌گو، اخیرا راهی برای کاهش این حوادث یافته‌اند. آنها پپتیدهای فلوئورسانی را به اعصاب محیطی تزریق می‌کنند که باعث نمایان شدن آنها می‌شود و به این ترتیب جراحان از موقعیت آنها آگاه می‌شوند (منظور از پپتید، قطعاتی پروتئینی است که متشکل از آمینواسیدها هستند).
آگاهی از افکار دیگران با عینک‌های پرتو ایکس! این عینک که «پرتوایکس اجتماعی» نام دارد از یک دوربین داخلی برخوردار بوده که به نظارت بر حالات صورت افراد دیگر پرداخته و این داده‌ها را با 21 حالت شناخته شده انتقال احساس مطابقت می‌دهد.
ارائه یک فرمول ریاضی جدید برای حل مکعب روبیکمکعب روبیک را "ارنو روبیک" در سال 1974 میلادی اختراع کرد. نسخه کلاسیک این اسباب بازی یک مکعب 3 در 3 در 3 خانه در دو رنگ و سه ردیف است که برای حل آن باید با حرکت دادن ردیفهای خانه‌ها رنگهای هر یک از ابعاد را به یک شکل واحد در آورد.
عدد «پی» بازنشسته می‌شود؟ به ادعای کارشناسان دانشگاه لیدز،‌ عدد پی که از عددهای ثابت ریاضی و نشان دهنده نسبت محیط دایره به قطر آن است، اشتباه بوده و باید با یک ارزش دیگر موسوم به «تاو» (tau) جایگزین شود. به گفته ریاضیدانان با اینکه ارزش 3.14159265 برای پی نادرست نیست، اما بنا به ادعای آنها این عدد شاخص متناسبی برای خصوصیات دایره نیست. آنها همچنین از هم اکنون در حال مبارزه برای بازنویسی کتاب‌های مدارس و جایگزینی عدد تاو هستند که از ارزشی دوبرابر پی - در حدود 6.28 - برخوردار است. در مسیر این مبارزه، آنها 28 ژوئن (28/6) مصادف با هفتم تیرماه را روز تاو نامگذاری کرده‌اند.
مغز مصنوعی هوشمند ساخته شد!پژوهشگران دانشگاه پیتسبورگ ایالات متحده، مغز مصنوعی بسیار کوچکی ساخته‌اند که می‌تواند فعالیت‌های مغزی انسان را تقلید کند. به گزارش ایسنا این مغز کوچک که از سلول‌های مغزی موش صحرایی درست شده است، دارای 40 هزار تا 60 هزار یاخته‌ عصبی و یک حافظه‌ کوتاه مدت است که می‌تواند مسائل ریاضی را حل کرده و قبوض تلفن همراه را پرداخت کند.
ویژگی های جدیدترین دستاورد فضایی ایران طی دو روز گذشته یکی از مهمترین خبرهایی که روی خروجی خبرگذاری های دنیا قرار گرفت، دومین پرتاب موفقیت آمیز ماهواره توسط ایران بود. ماهواره‏ها، به عنوان «چشم سوم بشر» در فضا، مجموعه وسیعی از امکانات را در اختیار می‏گذارند و با توجه به همین موضوع، کشورهایی که ماهواره‏ای را متعلق به خود ندارند، کشورهای «کور» لقب می‏دهند. به گزارش مشرق، تصاویر ارسالی ماهواره‏ها، جهت پیش‏بینی بلایای طبیعی و مدیریت پیامدهای آن جهت کاهش خسارات، اکتشافات معدنی، بررسی تغییرات آب و هوایی و اقلیمی، پایش جنگلها، مراتع، اقیانوسها و کاربردهای متنوع دیگر به کار می‏روند.
چند نفر از ایرانی ها «ام اس» دارند؟رئیس انجمن متخصصین مغز و اعصاب ایران، از وجود 50 هزار مبتلا به ام اس در کشور خبر داد و گفت: ایران جزو کشورهایی است که شیوع بالایی از این بیماری را دارد.
کشف راز موفقیت پنگوئنها در مقاومت با سرما گروهی از فیزیکدانان آلمانی با رصد رفتار پنگوئنهای امپراتور موفق شدند از راز موفقیت پنگوئنها در زنده ماندن در هوای بسیار سرد قطب جنوب پرده بردارند. به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه "ارلانگن- نوریمبرگ" یک دوربین با وضوح تصویر بالا را به منظور رصد حرکات ماهرانه و پیچیده دسته ای از پنگوئنهای نزدیک به ایستگاه تحقیقاتی نیومایر قطب جنوب نصب کردند
بیماری‌های مغزی در ایران افزایش یافتدبیر هجدهمین کنگره نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران با هشدار نسبت به افزایش بیماری‌های مغز و اعصاب در کشور گفت: روزانه بین 150 تا 200 مورد سکته مغزی در تهران رخ می‌دهد که کمتر از 15 درصد آنها به موقع به پزشک می‌رسند.
دو عنصر جدید وارد جدول تناوبی شدند کشف عنصر 114 نخستین بار در سال 1999 اعلام شد. سپس در یک سری از آزمایشات پیچیده ای که دانشمندان آمریکایی و روسی در سالهای 2004 و 2006 انجام دادند شواهد محکمی دال بر وجود دو عنصر 114 و 116 به دست آمد.
ایران در رتبه ‌تولید علم در جهان صعود کرد دکتر جعفر مهراد، رییس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با اعلام این مطلب به ایسنا گفت: طبق تازه ترین گزارش از آمار تولیدات علمی نمایه شده ایران در موسسه بین‌المللی اطلاعات علمی، محققان ایرانی در پایان پنجمین ماه سال 2011 (31 می) از لحاظ تعداد کل مستندات علمی نمایه شده در ISI در رتبه بیست و یکم جهان قرار گرفته اند.
ژنتیک ، دریچه‌ای به‌سوی درمان بیماری‌ها ژنتیک پزشکی، علمی است که به تشخیص و پیشگیری از بیماری‌های ژنتیکی و در صورت بروز، به درمان آنها اقدام می‌کند. خوشبختانه به اعتقاد بسیاری از متخصصان، در 2 دهه گذشته پیشرفت‌های چشمگیری در عرصه علم ژنتیک داشته‌ایم که باید جامعه پزشکی و نیز جامعه غیر پزشکی را با آنها آشنا کرد.
دو موفقیت بزرگ علمی ایران محققان کشور طی اجرای پروژه های تحقیقاتی با استفاده از نانو فناوری موفق به تولید دو نانو دارو شدند. مدیرکارگروه توسعه منابع انسانی ستاد فناوری نانو از موفقیت محققان کشورمان و رونمایی دو داروی نانویی در کشور خبر داد و گفت: این دو دارو که در درمان بیماریهای قلبی و سرطان کاربرد دارد تا چند ماه آینده رونمایی می شود.
زنبورهای که وضعیت آب‌وهوای را پیشگویی می‌کنند! یکی از مسئولان دپارتمان هواشناسی آلمان در مصاحبه‌ای با رسانه‌های رسمی این کشور خاطرنشان کرد: مسئولان ارشد این دپارتمان به این نتیجه رسیدند که می‌توان از زنبورهای عسل برای پیش‌بینی وضعیت آب وهوایی استفاده کرد.
عسل کلیه را ضدعفونی می‌کندوی گفت: اگر افراد عسل را به طور مداوم مصرف کنند باعث افزایش ادرار و خرد شدن سنگ‌های مجاری ادرار و کلیوی می‌شود همچنین عسل حاوی مقدار کمی پروتئین و تقریباً فاقد نمک است. این متخصص تغذیه افزود: پروتئین و نمک دو ماده‌ای است که نقش منفی را در عوارض کلیوی ایجاد می‌کند و به دلیل اینکه بیماری‌های کلیه متنوع است برای درمان با عسل به پزشک متخصص مراجعه کنند.
بزرگترین رویداد روانشناسی ایران در سکوت محض خبری؟!گفتنی است، نخستین کنگره بین المللی روانشناسی، دین و فرهنگ توسط دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران و با همکاری دانشجویان و انجمن علمی دانشجویی مشاوره دانشگاه تهران برگزار شد
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد